Minimal yaşam stilini benimsemek, zor bir süreç ve uzun bir yolculuk; kimse bir günde minimalist olmuyor. Günümüzde bu hayat felsefesini benimsemiş pek çok insan var. Fakat, bir çoğu da, işlevsiz her ögeden kurtulmayı amaçlayan bu yaşam stiliyle yaratılan süssüz ve sade mekanlarda kendi ruhunu yansıtamadı. Bunun sonucunda, minimal hayatın temelini oluşturan "Less is More (Az Çoktur)" sözüne, yanıt gecikmedi: "Less is a Bore (Az Sıkıcıdır)". İnsanlar, tam zıttını yansıtan bir yaşam felsefesiyle maksimalizme ilgi duymaya başladı. Maksimalizm hızla gelişiyor olabilir; ama minimalizm de hiçbir yere gitmiyor. Bu iki zıt kutbu birleştirmenin elbette farklı yolları var. Birkaçına göz atmaya ne dersiniz?

 

1. Mücevherlerin büyülü renklerini kullanın.

Mevcut mücevher taşlarını bir düşünün: zümrüt, safir ve yakut gibi. Bu renklerin evinizde yaratacağı maksimum etki, sizin için yeterli olabilir. Düz beyaz duvarlarınıza dokunmadan sadece mobilya, obje ve aksesuarlar ile maksimalist stile ufak bir dokunuş yapabilirsiniz.

 

2. Kaldırılan eşyaların ortaya çıkma zamanı.

Aslında minimalizm anlamı olan eşyaların kaldırılması gibi bir şey değildi, fakat fazla olan tüm eşyaların kaldırılması olarak yorumlandığından kimse içeriğine bakmadı. Şimdi, sizin için anlamlı olan her şeyi kitap,koleksiyon parçalarınız, vs. ortaya çıkarma zamanı. 

 

3. Bir duvar kağıdı, maksimum etkiyi yaratabilir.

Evinizin bir duvarı ne kadar güçlü olabilir ki? Artık duvar kağıtları ve farklı baskı teknikleri ile istediğiniz sahneyi, sade bir duvara uygulayarak harikalar yaratabilirsiniz. Evet, görsel olarak yaratılan bu maksimalist etkinin sade obje ve aksesuarlarla aslında ne kadar da minimalist durduğu, aşağıdaki örnek fotoğrafta gözüküyor.

 

4. Farklı dokuları bir arada kullanın. 

Bunun için, renk ve desen bolluğu yerine beyazlar, nötrler ve bol miktarda organik doku kullanmanızı öneririz.

 

5. En önemli nokta: SANAT.

Minimum mobilya ile maksimum etki yaratmanın en efektif yolu; mekanda sanata yer ayırmak ve burası için görsel gücü yüksek bir sanat eserine yatırım yapmaktır.